Jak rozpoznać dobrą pizzerie?

Lifestyle Porady Praca

Czy wiesz, że 9 lutego to Światowy Dzień Pizzy? Albo wiesz skąd pochodzi nazwa pizzy Margherita? Początki pizzy sięgają starożytnej Grecji, przechodząc przez Włochy, a następnie rozprzestrzeniając się po całej Europie, aż w końcu dotarła do Ameryki, gdzie stała się daniem podstawowym. Kiedyś uważana za żywność dla niższych klas. Dziś świat nie potrafi żyć bez Pizzy!

NAJWAŻNIEJSZE JEST CIASTO

Dobry kawałek pizzy zaczyna się od dobrego ciasta. Podczas badania pizzy, upewnij się, że sprawdziłeś dno i skórkę. Spód powinien być dobrze zrobione, aby zapewnić ładny chrupiący kęs, a skórka powinna być pieczona na zewnątrz, ale puszysta i lekka od wewnątrz. To dobry znak, że ciasto zostało odpowiednio przygotowane i dało wystarczająco dużo czasu na wyrośnięcie i odpoczynek. Tutaj, w Pizzeria Paloma Proszowice codziennie przygotowujemy nasze ciasto i pozwalamy mu odpoczywać przez noc w kontrolowanej temperaturze do wykorzystania następnego dnia. Inwestujemy również w piekarniki z najwyższej półki, ponieważ dobra pizza powinna być gotowana w taki sposób, aby polewy były w pełni ugotowane bez palenia skórki. Przeglądając pizzę, sprawdź, czy plaster jest giętki, nie sztywny i chrupiący, ale puszysty, z wszystkim równomiernie ugotowanym wokół.

ZADBAJ O SOS DO PIZZY

Pizzeria, która poważnie podchodzi do swojej pizzy, będzie mieszać swój własny sos, a w La Fresca Pizza, jesteśmy bardzo poważni. Dobrym sposobem na spróbowanie sosu jest prośba o dodatek do pizzy lub kawałka wypieczonego pieczywa – oczywiście pochodzącego z ciasta z Naszej pizzy.. Zamiast słodkich lub nudnych nut, należy raczej rozkoszować się smakiem!

PAMIĘTAJ O ŚWIEŻYCH SKŁADNIKACH

Zawsze pamiętaj i zwracaj uwagę czy składniki są świeże, jak dobrze smakują oraz wyglądają i jak dobrze utrzymują się nawet po ugotowaniu. Staraj się nie dopuścić do tego, aby warzywa były zwiędłe, zapakowane i poszukaj miejsca, które inwestuje w całe, świeże warzywa. Nie trzeba dodawać, że nasze pizzerie ręcznie pisklęta, myjki i sieka warzywa we własnym zakresie.

Podczas wypróbowywania nowej pizzerii, poświęć chwilę na rozglądnięcie się za następującymi wskazówkami:

A) Czy miejsce jest czyste? Czysta jadalnia to czysta kuchnia i odwrotnie. Również toalety są na ogół dobrym wskaźnikiem.
Czy pracownicy są zadowoleni? Szukaj pracowników, którzy zdają się być pod ich opieką. Zadowoleni pracownicy są w dobrym nastroju podczas przygotowywania posiłków, co oznacza, że przykładają dużą wagę do ich przygotowania i są dumni z ich pracy. Najlepsza pizza i najlepsza obsługa prawie zawsze idą w parze.
Czy składniki są ukryte? Czy jesteś w stanie zobaczyć, jak przygotowywana jest Twoja pizza, czy też układ restauracji czyni z niej tajemnicę? To sprawia, że zastanawiasz się, co kryją.
Dlatego wybór restauracji rodzinnych, a nie sieci jest dobrym pomysłem. Otrzymasz “domowe” leczenie i będziesz wiedział, że wszystko jest prowadzone z dbałością o szczegóły. Przekonasz się również, że pracownicy są bardziej zaangażowani w swoją pracę, ponieważ mają relacje z właścicielami. To wszystko przekłada się na lepsze doświadczenia i lepsze jedzenie.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *