źródło obrazu
Spożywać gotowanie tego samego starego posiłku rok po roku? Potrzebujesz inspiracji, jak wstrzykiwać życie, kolor i smak w przepraszające kiełki? Nie patrzeć dalej tutaj jest pięć łatwych alternatywnych potraw do wyboru. Gwarantujemy, że rozjaśnią Twój świąteczny stół, usatysfakcjonują głodne elfy i głodujących bałwanów, jak również, że nie zostawią na talerzu niczego poza kilkoma okruchami świątecznymi!

Veggie Tarte Tatin

“> Sweet, przyprawione szalotkami, warstwami ciasta francuskiego z masłem i miodem pokryte glazurą. Kto powiedział, że dania warzywne nie mają smaku? Ten piękny Tarte Tatin jest fantastycznym głównym, że € ™s wegetariańskie przyjazne i doskonałą alternatywą dla go-to veggie przepisy na ciasto wegetariańskie, lub “Zawsze obecny orzech roast.Służy około sześciu osób, w zależności od wielkości blaszki do pieczenia orzechów.Służy do gotowania około trzydzieści pięć minut, przed inwersją i może być podawany na gorąco lub na zimno ze świeżą, zielony, Waldorf lub sałatkę z awokado kliny z cytryny. Aby uzyskać dodatkową konsystencję, dodaj kilka posiekanych orzechów, oczywiście upewnij się, że nie ma nikogo z alergią na orzechy, najpierw z jadalnią, rodzynkami, a nawet pestkami dyni.

Roast Beef

“> Wszyscy kochamy pieczeń wołową, to naprawdę jest jednym z tych Brytyjskie grzywny żywności , że nie możemy dostać wystarczająco dużo, ale prawdziwa magia tkwi w tym, jak przekształcić go z niedzielnego zszywki w spektakularny Christmas? Przede wszystkim szukać wysokiej jakości stawów wołowych, przez wyspecjalizowanych rzeźników i don€™t myśleć o scrimping jeśli chodzi o koszty, dobrze ugotowany kawałek wołowiny z tobą do zobaczenia podczas świątecznego lunchu w stylu, jak również zapewnienie kilku naprawdę pyszne kanapki dzień boksowania! Dlaczego nie spróbować wołowiny z sosem bożonarodzeniowego wina porto, delikatne owoce i wilgotne to € ™ll smak fantastyczny, ponieważ zostały wypełnione gęstą podwójną śmietaną. Podawać z medley śródziemnomorskich warzyw i patatas bravas, smażone ziemniaki, do nowego podjęcia na starego favoruite! 

Salmon En Croute

Smoked salmon canapes są często standardową taryfą imprezową na Boże Narodzenie, ale dlaczego nie wziąć go z indywidualnym sprzętem z łososiem en croutes? Szukaj dziki łosoś norweski, lub w przypadku braku tego świeżego łososia szkockiego jest w porządku. Przed ugotowaniem usunąć kości łososia, wymieszać skórkę cytrynową, bazylię, koper, masło i sól oraz pieprz, aby uzyskać nadzienie ziołowe. Następnie nadzienie przekładamy między dwie połówki łososia, gotujemy i podajemy z sosem hollandaise, brokułami i młodymi ziemniakami. 

Kaczka pekińska

Ciesz się smakiem orientalnego sezonu świątecznego, serwując Azjatycka kaczka pekińska. Po prostu pieczemy ptaka przez 45 minut, nie licząc czasu suszenia, i mieszamy miód, sos sojowy, pięć przypraw i brązowy cukier razem, aby stworzyć owocową marynatę. Ten przepis jest idealny na mniejsze spotkania, ponieważ po tym, jak ptak przeszedł proces suszenia i gotowania, można rozpocząć zabawę. Chwyć gotowe naleśniki, krakersy krewetkowe, rozdrobniony ogórek i cebulę dymkę, wyskakuj je wszystkie na pojedynczych talerzach pośrodku na leniwym susanie lub ruchomym obrotnicy i pozwól, aby każdy pomógł sobie. Dlaczego nie kontynuować menu bożonarodzeniowego inspirowanego azjatycką kuchnią, przygotowując czekoladowe, malinowe i waniliowe ciasteczka fortuny na deser?

.

Kategorie: Porady

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *